564261.jpg

Pohja:

175 g kaurakeksejä
75 g sulatettua margariinia

Täyte:

2½ dl Flora Vanillaa
5 dl maustamatonta jogurttia
½ prl appelsiini marmeladia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua

Päälle:

3-5 banaania
2 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita keksien joukkoon. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, appelsiinimarmeladi, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Anna liivatemehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapisa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Anna hiukan jäähtyä. asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman ulomman renkaan päälle. Valuta hyytelösokeriliemi tasaisesti banaaniviipaliden päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä vielä hetken ajan. Irrota kakku tarjoiluvadille ja revi sen alta leivinpaperi pois.

Tätä herkkua olen tehnyt tosi monta kertaa ja aina se maistuu yhtä makialta ! Maku on erittäin raikas ! Ja ohjehan onkin siis Pirkan parhaasta leivontakirjasta s. 206 (eikä keittokirjasta niinkuin virheellisesti tuonne kommentteihin laitoin).