564262.jpg

 

Jokin aika sitten törmäsin tähänkin reseptiin jossakin toisessa blogissa enkä hölmö silloin kirjoittanut ylös reseptin julkaisijaa. Muistaakseni tämä oli tehty täytteeksi jonkun kakun väliin? Jos alkuperäisen reseptin kirjoittaja tunnistaa itsensä, niin ilmoittautuisiko minulle,,jotta voin lisätä nimen tänne. Kunnia tietenkin hänelle kuuluu tästä upeasta makunautinnosta.

(Nyt kun selailin taas noita blogeja niin taitaa ihan alkuperäinen mousseresepti olla Hellapoliisin...?)

Tein kakun vaalean kääretorttupohjan päälle. Pohjan kostutin vaniljamaidolla.

Mustikkamousse:

6 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 -2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300g mustikoita soseutettuna

 

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Kaada seos pohjan päälle irtopohjavuokaan. Hyydytä kylmässä useita tunteja, mielellään yön yli. Koristeeksi voit laittaa esimerkiksi valkosuklaarouhetta.

Tämä kakku oli kuulema tosi hyvää !