Tänään juhlitaan meidän pikkumiehen puolivuotissynttäreitä ja kakuksi tein mustikka-mansikkakakun.
Kokeilin ensimmäisen kerran tehdä päälle jotain muutakin pursotusta kuin perinteistä tähtikuviota....no eka kerta on aina eka... Ei olisi pitänyt enää lisätä kiilteen reunaan tähtipursotusta mutta kun sieltä vähän pilkotti pohja niin laitoin kuitenkin - ei hyvä.

Pohja onnistui aivan loistavasti kannattaa kokeilla tällä ohjeella, tämä pohja on helppo jakaa neljään.

6 isoa munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
6 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Paisto 175 asteessa n. 45 min alatasolla.

Tein pohjan 26 senttiseen vuokaan.

Täytteen ohjeen otin Hellapoliisilta hyydytetystä mansikkakakusta.

Kakkuun tein toisen moussen mansikoista ja toisen mustikoista ja liivatteita käytin 6 kpl kummassakin.

 

Kostutus vaniljamaidolla.

Pursotuksiin meni 0,5 l Flora Vispiä ja marjojen päällä on hyytelösokerikiille.

924692.jpg