1701071.jpg

Tässä kerrassaan suussasulava, kesäinen ohje!

Pohja:
3 dl Digestivekeksimuruja ja 50 g voita

Täyte:
6 dl raparperipaloja
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl kanelia
0,5- 1 litraa mansikoita
4 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljasokeria
1 prk rahkaa
4 liivatelehteä
2 rkl omenamehua

Tee sulatetusta voista ja keksimuruista seos ja painele se tiiviisti leivinpaperille irtoreunaiseen vuokaan. Keitä raparperit soseeksi vedessä, lisää soseeseen sokeri ja kaneli. Jäähdytä seos. Halkaise mansikat ja vuoraa lohkoilla vuuan reunat. Pilko halutessasi mansikoita myös keksiseoksen päälle (näin minä tein). Jätä mansikoita myös koristeluun. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja purista kuiviksi. Kuumenna omenamehu ja sulata liivatteet siihen. Vatkaa kerma ja lisää vaniljasokeri ja rahka. Lisää rahkaeokseen raparperisose sekä liivateliemi. Sekoita hyvin ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele mansikoilla ja esim. sitruunamelissalla.

(ohje oli Ilta-Sanomissa)