Ohje kokonaisuudessaan löytyy täältä:
Tässä taikinan juuri aamulla 12 tunnin jälkeen.
Tähän sitten lisättiin suola ja loput hiivasta sekä jauhoja n. 1,3 kg. Kädelle oli aika kova homma sotkea taikinaa...
Tässä valmis taikina pellille levitettynä. Tätä ennen taikina kohosi kulhossa puoli tuntia leivinliinan alla.
Leivän annetaan kohota pellille levittämisen jälkeen vielä puoli tuntia leivinliinann alla. Jauhoja kannattaa ripotella päälle, jotta ei kuoretu. Kohoamisen jälkeen pistellään haarukalla reikiä pintaan.Ja paistetaan uunissa 200 asteessa 1 tunti.
Tässä kuva paiston jälkeen:
Leipä on tosi iso. Se kannattaa leikata neljään osaan niin saa kauniit palaset. Tämä on sellainen leipä, että samantien tulee syötyä puolet :))
Tämä on aivan ihanaa! Ja mikä parasta, tämä vain paranee vanhetessaan.
Kommentit