566867.jpg

Uusimmassa Pirkassa oli tämän piirakan ohje ja päätin kokeilla lauantai-illan kunniaksi! Todella maukasta piirakkaa ja helppo tehdä. Tulee myös kerralla iso satsi.

Pohja:

250 g leivontamargariinia tai voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Puoleen taikinasta:

2 dl piimää
2 kanamunaa

Rahkatäyte:

1-2 sitruunaa (2 ½ rkl kuorta ja 1 dl mehua)
2 prk (a´250 g) rahkaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


1. Valmista ensin rahkatäyte. Pese sitruunat hyvin ja raasta kuori. Purista sitruunoista mehu. Sekoita rahkan joukkoon sitruunankuori, -mehu, munat ja sokerit.

2. Sulata pohjan rasva ja anna jäähtyä.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva.

4. Jaa taikina kahteen eri kulhoon. Sekoita toiseen puoleen takinasta piimä ja munat. (Jaoin taikinan niin, että pohjaan tuli pikkuisen enemmän kuin päällisen muruseosta). Levitä piimätaikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle muruseos. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa n. 25 min.