Tässä Kati Napan aikoinaan aamu tv:ssä tekemä ohje, joka alunperin on omenapiirakalle mutta pohja on mainio, se muuntuu mihin tahansa piirakkaan. Tänään marjoiksi valikoitui mustikka ja vadelma miehen toiveesta. Omenapiirakkaa tehdessä taikinaan lisätään ripaus kardemummaa ja omenasiivujen päälle laitetaan kanelisokeria.
Tupperin pyöreään piirakka silikonivuokaan tehdessä riittää yksinkertainen taikina mutta esimerkiksi Pentikin piirakkavuoka vaatii kaksinkertaisen taikinan. Jos teet piirakan pellille, tee taikina kolminkertaisena.
Ohje:
1 muna
1 dl sokeria
1 dl piimää
1 dl sulatettua margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
siirappia
Sekoita muna ja sokeri (ei tarvitse vaahdottaa)
Lisää joukkoon piimä
Lisää sulatettu margariini
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan/pellille
Lisää marjat tai esim. omenasiivut. Paina kevyesti kämmenellä marjoja/omenoita hieman taikinan sisälle.Lorauttele päälle ohuena nauhana siirappia. Paista 175 asteessa n. 25 min.
Kommentit