Vielä iski leivontakipinä tälle illalle...
Pakastimessa ei ollut enää sämpylänmuruakaan, joten ei muuta kuin taikina kohoamaan. Tein tällä kertaa Pirkan 3-viljan sämpyläjauhoista, hyviä jauhoja ovat myös Sunnuntain sämpyläjauhot. Lisään taikinaan jauhojen lisäksi myös erilaisia leseitä.

588000.jpg

1 litra maitoa
2 pss kuivahiivaa
4 rkl siirappia
3 tl suolaa
1 dl leseitä
200 g sulatettua margariinia
jauhoja n. 1,5 kg
(en koskaan mittaa jauhoja vaan laitan sen verran, että taikina irtoaa kulhosta. Jätän taikinan aina todella pehmeäksi, koska mitä pehmeämpi taikina sitä mehevämmät sämpylät).

 

Lämmitä maito 42 asteiseksi.
Lisää maitoon pieni määrä jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiivat. Lisää siirappi ja suola. Lisää jauhoja pienissä erissä. Kun taikina on melkein irtoamassa kulhojen reunoista lisää sulatettu margariini ja lisää sitten vielä jauhoja niin paljon, että taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Leivo tangoiksi ja siitä sämpylöiksi.
Paista 225 asteessa kunnes ovat kauniin kullanruskeita.