Tässä vanha kuva tyttöni ristiäisistä, jonne meidän perheen voileipäkakkumestari eli äitini teki nämä kakut. Täytteet ovat salaiset mutta jospa tämä antaisi esim. koristeluvinkkejä jollekin, joka kevään juhliin on kakkuja väsäämässä.

Äitini tekee voileipäkakut aina pystyviipaloiduista leivistä eli "paahtoleivistä" ja joka toinen kerros on tummaa ja joka toinen vaalea leipää. Näin kakuista tulee maukkaampia ja ruokaisempia. Pystyviipaloiduista palasista on helpompi tehdä erikokoisia kakkuja niinkuin esim. tässä on tehty koko tarjottimen kokoinen kakku. Syötävää riittää tämänkokoisesta varmaankin n. 40-50 hengelle. Ristiäisissä oli 35 henkeä ja kakkua jäi vielä toisena päivänäkin syötäväksi.

570948.jpg

572190.jpg

572191.jpg